top of page

שתלים והשתלת עצם

איבוד שן/שיניים לא רק משנה את המראה שלך, גרוע מכך - זה יכול למנוע ממך לחייך וגם  לאכול את המאכלים האהובים עליך. כיום אפשר לשחזר שיניים בעזרת תותבת נשלפת שלפעמים קשה להסתגל אליה בגלל חוסר יציבות שגורם לחוסר בטחון באכילה ובחיוך. אנשים רבים מחפשים שיקום יציב יותר ומראה טבעי כדי להחליף את השיניים החסרות. משום כך, השתלות שיניים נהפכו לפופולריות יותר ויותר מכיוון שהן מספקות עוגן חזק ובטוח לשיניים חלופיות מלאכותיות. בעזרת השתלת שיניים, השיניים החדשות שלך ייראו, ירגישו ויתפקדו כמו שיניים טבעיות, מה שיאפשר לך לאכול ולחייך בביטחון. שתלים הם למעשה  תחליף לשורשים שאבדו. השתלים מרגישים, נראים ומתפקדים כמעט כמו שיניים טבעיות. הם יחזיקו מעמד שנים רבות עם תחזוקה טובה ונכונה (בעזרת טיפולי שיננית ובדיקות תכופתיות) וזו הדרך הטובה ביותר להחליף שיניים טבעיות שאבדו.

 

מה הם השתלות שיניים והשתל הדנטלי ?

שתל למעשה הוא  בורג קטן העשוי טיטניום שמוחדר לעצם הלסת במקום השיניים החסרות. 

השתלות השיניים מספקות את הפתרון האידאלי לטווח הארוך.

עם שן מלאכותית או סט שיניים מלאכותיות תיראו, תרגישו ותתפקדו כמו עם שיניים טבעיות. 

השתלים יאפשרו למטופל ללעוס כמעט הכל, ישמר את מבנה הפנים וישמור על הבטחון העצמי, תוך כדי מניעת הדרדרות בעצמות הלסת שעלול להתרחש כתוצאה מחוסר בשיניים.

 

האם חולה סכרתי יכול לעבור השתלת שיניים?

קודם כל כן !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

השתלת עצם, על מה בעצם מדובר?

השתלת עצם נחוצה כדי שהשתל יהיה מוקף כולו בעצם.

ב-50% ממקרי ההשתלה יהיה צורך בתוספת עצם בכדי ליצור סביבה בריאה ונכונה יותר לשתל, ובכך להאריך את חיי השתל  בפה ובמצב מתפקד.

ישנם מקרים שבכדי להחדיר שתל בעצם הלסת יהיה צורך בהסרת חלקים ממנה  ויצירת מקום לשתל.

במקרים  מסויימים איכות העצם תהיה טובה אך לא בכמות מספקת, במקרים כאלה נבצע שימוש בטכנולוגיה שתאפשר להזיז עצם סמוכה לאיזור ההשתלה המיועד ובכך לשמר את העצם ולהעלות את סיכויי הצלחת ההשתלה והשיקום.

 

 

איך החוסר בעצם משפיע על השתלים ?

המחסור בעצם יביא לאי סימטריה של קו השיניים, השיניים לא יהיו שוות בגובהן מה שיביא לשחיקה מוגברת של שן בריאה לכן בשום פנים ואופן לא מבצעים השתלה בעצם נמוכה יותר אלה מבצעים את הפעולות הנדרשות להשתלת/הזזת עצם. 

 

 

כמה זמן מרגע ההשתלה נדרש עד לתהליך שיקום ?

זמן הריפוי הממוצע עד תחילת תהליך שיקום  השתל הוא בין  3 עד 6 חודשים, כל זה תלוי במצב העצם, מיקום השתל והחלטת הרופא המטפל. במרפאתנו קיימת הטכנולוגיה שמזרזת קליטת שתל ועליה נמליץ גם למטופל אשר אינו סובל ממחלות רקע למרות שעקרונית הטכנולוגיה מיועדת למטופלים עם מחלות רקע כגון-  מחלות חניכיים, סכרת, מטופלים שעברו טיפול כימותרפי ומעשנים.

בשימוש בטכנולוגיה זו, זמן הריפוי מתקצר לכחצי או שליש מהזמן המקובל.

כמה זמן אורך תהליך שיקום השתל ?

תהליך שיקום השתל אורך כשלושה שבועות עד חודש  (2-4 פגישות) וכל מקרה לגופו.

 

 

 

האם השתלת שיניים ביום אחד מתאים לכולם?

לא תמיד המצב מאפשר השתלת שיניים ביום אחד, לעיתים כשהעצם חלשה או שישנו חוסר עצם שמצריך השתלה אין לשתל יציבות מספקת, אין לו במה להאחז ולכן הפתרון אינו מתאים לכל אחד

קיימים מקרים שבהם נראית העצם כמתאימה לשיקום מיידי על פי צילום הסיטי המקדים אך במהלך הטיפול אנו מגלים אחרת ולמעשה לא ניתן לשתול שיניים זמניות, כאן יאלץ המטופל לחבוש תותבת זמנית עד לריפוי מלא.

3298013.jpg
8309.jpg
3798527.jpg
15060.jpg
8026.jpg
Magdent-New-Logo-final.png
Med cap.png
Magdent-New-Logo-final.png
2513335.jpg
מדים עם מיכל ערוך.jpg

האם שתלים דנטליים מתאימים לכולם ?

שתלים דנטליים מתאימים לרוב האוכלוסייה, קיימים מטופלים עם מחלות רקע שלא יאפשרו לבצע התקנת שתלים וזאת מכיוון שהסיכונים יעלו על התועלת. לאחר שיחת הכרות ובירור המצב הרפואי של המטופל הרופא ינתח את סיכויי ההצלחה ויציג את האפשרויות הקיימות.

כיום קיימים מס׳ פתרונות אשר מקצרים משמעותית את משך ההחלמה ומאפשרים ביצוע השתלות לחולים סכרתיים, כמובן לשיקולו של רופא השיניים בהתייעצות עם הרופא המטפל.

אחד הפתרונות שנלקח מעולם האורטופדיה הוא טכנולוגיה שפועלת על השתל וסביבתו באמצעות שימוש במגנט שיוצר שדה חשמלי (המטופל לא חש בדבר)סביב השתל והעצם הקרובה לשתל ומביא לקיצור זמן האיחוי וההחלמה בצורה משמעותית ולכן משמש כפתרון לחולים סכרתים.  

האם ניתן להשתיל במטופל מעשן?

הסכנה אצל חולה מעשן אכן מוגברת עקב היתכנות להצרות כלי הדם ורעלים שיכולים לגרום לדחיית השתל.

העישון גורם לירידה בסיכויי ההצלחה של השתל להיקלט ועדיף לצמצם את העישון ככל הניתן ואפילו להפסיק לקראת ביצוע השתלות שיניים. אך עם זאת קיימים פתרונות אשר מאפשרים  ביצוע הליך השתלה  גם בקרב אוכלוסיה מעשנת כמו הכיפה המגנטית שהוזכרה בפסקה הקודמת.

האם ניתן  להשתיל באנשים הסובלים ממחלת חניכיים או נסיגת חניכיים ?

מחלת חניכיים היא לא גזירת גורל. במהלך הבדיקה יאבחן הרופא את מצב החניכיים ובמידת הצורך יערב מומחה למחלות חניכיים להמשך הטיפול, לאחר הטיפול לרוב יהיה ניתן לבצע את ההשתלה. 

מה היא השיטה האלקטרומגנטית בשתלים ?

הטכנולוגיה האלקטרומגנטית הגיעה מתחום האורתופדיה הכללית שידועה כמזרזת ריפוי של שברים בעצמות גדולות כמו גפיים ועמוד השדרה. בה עושים שימוש בפתרון הנ״ל מזה שנים רבות.הטכנולוגיה מוזערה כך שתתחבר לפני השטח הפנימיים של השתל ותגרום ליצירת שדה מגנטי בסביבתו הקרובה של השתל.פתרון זה גם מקצר את זמן ההמתנה לשתל לכחצי ולפעמים לשליש מהזמן המקובל וכתוצאה מכך זמן הטיפול, ההשתלה והשיקום מהיר הרבה יותר.

אפשר להשתיל באנשים שעברו כימותרפיה ? 

כן אבל כמובן שכל מקרה לגופו. יש להתחשב בסוג הטיפול שעבר המטופל נגד המחלה. אורכו וכמות הזמן שעבר מסיומו. תרופות כימותרפיות וטיפולי קרינה גורמות לירידה באיכות העצם לכן קיים חשש לכישלון ההשתלה. כיום ישנם אמצעים המזרזים את ריפוי וקליטת השתל (הכיפות המגנטיות) ובכך מעלה את סיכוי קליטת השתל ומקטינה את הסיכון לכישלון השתל. שיעורי ההצלחה כיום גבוהים מתמיד.

האם ניתן להצמיח שן מחדש?

כיום יש מחקרים שמנסים לגרום לשיניים לצמוח מחדש אך עד אשר יגיעו למרפאות השיניים המטפלות בקהילה יעברו עוד הרבה שנים. הפתרון הטוב ביותר לשיניים שאבדו הוא עדיין שתל טיטניום לפחות בשנים הקרובות.

 

ממה עשוי השתל ?

השתל עשוי מטיטניום מפני שיש לו יכולת להיצמד לעצם ולספק חוזק לביצוע כתר שיתפקד כמו שן טבעית ויאפשר למטופל בשתלים לאכול ולהראות רגיל.

שתל.png

איך מתבצעת ההשתלה ?

תהליך ההשתלה מורכב משני שלבים:

 

טרום ההשתלה- בשלב זה נאבחן את המצב הבריאותי של

המטופל על בסיס רקע רפואי ומחלות נלוות, לאחר שנגיע

למסקנה כי ביצוע שתלים לא יסכן את המטופל בשום צורה

נבצע צילום סי טי אשר יאפשר לנו לראות  את כמות העצם

ואיכותה. לאחר פיענוח הצילום נבצע הערכה שבה נמליץ על

מס׳ השתלים הנחוץ.

 

ביום ההשתלה-  לאחר שאיבחנו ונערכנו בהתאם נתקין את בורג

הטיטניום בעצם במיקום שבו חסרה השן. האזור שיצרנו עבור

השתל ייסגר בתפר שיוסר לאחר שבוע

(זה לא כואב כמו שחושבים). למעשה רוב המטופלים מדווחים שהחשש היה גדול אבל גילו שלא היה כואב כמו שציפו והכל בזכות שיטות חדשות שמצויות במרפאה. שיטות "זעיר פולשני" והדיווחים על תחושות כאב פחותות מאשר בשיטות הישנות. הסרת התפר בדרך כלל לא כואבת ונדיר הצורך בשימוש בהרדמה מקומית. 

לאחר מספר חודשי המתנה לריפוי יחל שלב השיקום, השלב בו נניח את הכתר (השן) על השתל.

 

 מה מרגישים לאחר ההשתלה ?

ביום ההשתלה כשהכל טרי וחדש עלול המטופל לחוש מידת מה של כאב ואי נוחות למשך מספר שעות .

לאחר התפוגגות ההרדמה  ירגיש המטופל מידת מה של שיפור תוך כדי נטילת משככי כאבים במידת הצורך

מטופלת אחרי.jpg

האם אפשר לבצע השתלת שיניים ביום אחד ?

 

אין תשובה חד משמעית ואין פתרונות קסם. לאחר צילום סי-טי נדע מה כמות העצם שבה נוכל לעטוף את השתל, במקרה שיש כמות עצם מספקת נציע למטופל שן/שיניים ביום אחד, חשוב לציין כי הפתרון הוא זמני בלבד ומשמש כפתרון עד להכנת השיקום הקבוע וזה בכדי לענות על הצורך האסטתי לתקופת הקליטה של השתל. על המטופל להבין כי למרות שנשאף לבצע שיניים ביום אחד התוכניות יכולות להשתנות, קיימים מצבים שבהם צילום הסיטי המקדים לא מספק מספיק מידע להחלטה על ביצוע "שיניים ביום אחד"

bottom of page